PEH İş Birimi Türkiye Lideri olarak bir gününüz nasıl geçiyor?
Cem Açık
Cem Açık
Pfizer Türkiye Genel Müdürü, Pfizer
Transkript

Yaptığım işin en önemli kısmı insan ve insanlara dokunmaktır. Liderliğini yaptığım ekibin yapabileceğinin en iyisini yapmasını sağlamak için ekibime tavsiyelerde bulunuyorum, önlerindeki engelleri kaldırmaya çalışıyorum ve başarılı olmaları için çalışıyorum.

Benim için bir numaralı başarı faktörü; benimle beraber çalışan arkadaşlarımın başarılı olmasıdır. Bunun için de bazen toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılarda orta ve kısa vadeli olarak önümüze çıkacak engelleri nasıl kaldırabileceğimiz, işimizi nasıl daha iyi yapabileceğimiz, ilaçlarımızı hekim ve hastalarımıza nasıl daha iyi ulaştırabileceğimiz gibi konuları tartışıyoruz. Yaklaşık %30-40 böyle, %15-20’si ise biraz daha uzun vadeli planlamalar oluyor. Bu yüzden nereye gitmek istediğimizi ve buraya gitmek için neleri daha iyi yapmamız gerektiğini planlıyoruz.

Bir o kadar vaktim de özellikle şirket içindeki iç ve dış paydaşlarla koordinasyon yaparak geçiyor. Yaptığımız işi en iyi şekilde yapabilmek ve İnsan Kaynakları’ndan Ticari İlişkiler’e, Finans’tan Stratejik Operasyonlar’a kadar olan paydaşlarımızla beraber aynı hedefe yürüyebilmek için tam olarak onlardan ne beklediğimizi ve onların da bizden nasıl bir brief almaları gerektiğini tartışıyoruz. Bir de dış paydaşlarımız olan hekimlerimiz, eczacılarımız ve fikir liderlerimizle konuşup onların görüşlerini alarakihtiyaçlarının ne olduğunu,bizim bu ihtiyaçlara nasıl yardımcı olabileceğimizi ve toplum sağlığında nasıl fark yaratabileceğimizi planlıyoruz. Nereden bakarsanız bakın her şey insana dokunuyor.