Anlatsın
Giriş
Boehringer Ingelheim Pazar Erişim, Sağlık Hizmetleri İnovasyon ve Hasta Etkileşimi Departmanının görev ve sorumlulukları nelerdir?
Transkript
Biz, pazar erişim, sağlık hizmetleri, inovasyon ve hasta etkileşimi departmanı olarak görev yapmaktayız. Pazar erişimi, başta hastalar olmak üzere, ödeyiciler, karar vericiler, sağlık hizmetleri sunucuları ve sağlık sistemlerinin ihtiyaçlarına sürdürülebilir katkı sağlamak açısından oldukça önemlidir. Bu amaçla sağlık ekonomisi ve sağlık politikası çalışmalarının yürütülmesinde de kritik bir öneme sahiptir. Bu alanda yürütülen çalışmalar, ilacın klinik araştırmalar aşamasında başlayıp, tedavinin tüm yaşam döngüsü boyunca devam etmektedir. Departman olarak görevlerimizi hem mevcut hem de gelecekteki yenilikçi ürünlerimiz için çok yönlü paydaş yönetimini gözeterek yürütmekteyiz.

Ana görevimizi fiyatlandırma, geri ödeme, sağlık ekonomisi, sağlık politikası, paydaş etkileşimi ve hasta etkileşimi başlıkları altında toparlayabiliriz. Hastalarımızın ihtiyaç duydukları tedavilere erişimini sağlamak adına dört ana hedef ve vizyonla hareket ediyoruz. Hasta, karar vericiler ve sağlık hizmeti ihtiyaçlarına yönelik sağlık politikalarını şekillendirecek işbirlikleri ve projeler yürütüyoruz. Örneğin, ödeyicilere yönelik ilaç maliyeti çalışmalarının yanı sıra, hastaları odağına alan ve onların sosyal ve ekonomik perspektiflerini gösteren sağlık ekonomisi çalışmalarını yürütüyoruz. Uçtan uca değer aktarımı kapsamında, ürünlerimiz için hem bilimsel verileri hem de ekonomik değer mesajlarını üretiyoruz. Böylelikle ürünlerimiz için optimum pazarlık stratejilerini oluşturuyoruz.

Örneğin, fiyat değerlendirme ve geri ödeme komisyonu ziyaretlerinde karşılıklı kazan-kazan pazarlık stratejileri ileterek, ürünlerimiz için en iyi erişim şartlarını sağlamak üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşbirliklerimiz aracılığıyla hastalarımızın ilaçlarına en hızlı ve en doğru şekilde erişimini odağımıza alıyoruz. Hasta merkezli yenilikçi yaklaşımlarla, hastaların daha iyi sağlık hizmetlerine erişimini sağlıyoruz. Sağlık politikalarını şekillendirmek üzere tüm paydaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik işbirlikleri geliştiriyoruz. Bu noktada Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve hasta dernekleri gibi birçok kurumla işbirliği gerçekleştirerek sağlık sisteminin ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Örneğin, hasta etkileşimi konusunda hasta dernekleriyle çeşitli işbirlikleri yürütüp, hasta yolculuğunu ve bakım veren hasta yakınlarının ihtiyaçlarını ortaya koyuyoruz. Önümüzdeki dönemde bunu daha da önceliklendirerek, gelecek portföyümüzdeki ürünler için hastalarımızı odağımıza almaya devam edeceğiz. Yenilikçi ürünlerimizin mümkün olan en kısa sürede erişimlerini garanti altına alacak çözüm ve stratejileri, ürünler henüz klinik araştırma dönemindeyken üretmeye başlıyoruz. Ürünlerimizin ihtiyacına göre sağlık politikalarını etkileyecek işbirlikleri ve veri üretimi sağlıyoruz. Politika oluşturmak için çok erken aşamalarda çalışmalarımıza başlayarak, gerekli aksiyon ve projelerimizi belirliyoruz. Örneğin, lansmandan otuz altı ay önce sağlık ekonomisi modeli, erişim stratejileri ve değer çalışmalarına başlıyoruz. Marka takımları ile bu stratejilerde iş ortağı olarak hareket ediyoruz.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.