Anlatsın
Giriş
Mercedes-Benz Türk PEP Uzun Dönem Staj Programı size neler kattı?
Volkan Bozkaya
Volkan Bozkaya
Kontrol ve Otomasyon Mühendisi, Mercedes-Benz Türk
Transkript
Pep stajı bana birçok şey kattı. Birincisi, üniversite öğrencilerinin staj dönemi genellikle tatil zamanlarına denk geliyor; özellikle yaz dönemi veya Şubat tatilinde. Bu tarz durumlarda okul devam etmiyorken staj yapmakla, Pep stajyerliğinde bir yıl boyunca işe gitmek ve okulu aynı anda yürütmek arasında büyük bir fark var. Bu, okul hayatından iş hayatına geçişte çok güzel bir olanak sağlıyor; alışmak için güzel bir fırsat oluyor. Yani çalıştığım bölümden bağımsız olarak bir yıl boyunca işe gitmek, okulla beraber güzel bir deneyim sunuyor.

Bunun dışında, iş tecrübesi açısından da bir yıl boyunca çalışmak ve şirketin nasıl işlediğini görmek, şirketin kültürüne hakim olmak büyük bir fırsat. En büyük katkısının, şirket kültürünü edinmek ve Mercedes kültürüne sahip olmak olduğunu düşünüyorum. Bu staj sürecinin sonunda birçok insanı tanıyorsunuz. Şirkette işlerin nasıl yürüdüğünü öğreniyorsunuz ve bu bilgi, işe başladığınızda diğer insanlardan bir adım önde olmanızı sağlıyor.

Eğer farklı bölümlerde çalışma imkanı varsa, bu da sizin neyi isteyip, hangi bölümde çalışmak istediğinizi anlamanızı sağlıyor. Hangi bölümde çalışamayacağınıza dair farkındalık da sağlıyor. Çünkü iş hayatına girmeden önce bu tarz bilgileri elde etmek gerçekten büyük bir fırsat.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Bu soruya verilmiş 5 cevap daha var.