Anlatsın
Giriş
BAT'nin eğitime ve sosyalliğe verdiği önemi anlatır mısınız?
Kutay Hırçın
Kutay Hırçın
Marka Yöneticisi, BAT Türkiye
Transkript
Öncelikle eğitimle ilgili cevap vermem gerekirse, hepimiz eğitimin önemini çok iyi biliyoruz. Fakat samimi olmak gerekirse, büyük bir çoğunluğumuz bunun zorunluluk olduğunu hissediyor. Bence eğitimin farkı bu noktada ortaya çıkıyor. Çünkü bir eğitimin sadece bir eğitim olması gerektiği için yaratılmaktansa, kişilerin kendi talepleri ya da gerçekten var olan ihtiyaçlara yönelik eğitim planlamaları yapılıyor. Aynı zamanda bir eğitimin eğitimine verdiği önemi şuradan da anlayabiliriz: Sadece pazarlama yetkinlik gelişim misyonunu edinmiş, çok değerli bir ekibimiz var.

Sosyallik konusuna gelecek olursak, ekip içi ve ekipler arası iletişimin mümkün olduğunca açık olması, tüm yöneticilerimizin hiyerarşik bariyerlerden uzak durarak bizlere daha açık bir ortam sağlaması oldukça önemli. Bütün bunlar, iş içerisindeki sosyalliği de çok keyifli bir hale getiriyor, iş odaklı performansımızı etkilemesin ya da etkilemesin. Bizler, mesai içinde ve dışında çok farklı aktiviteler yapıyoruz.

Benim deneyimimde ise şöyle bir hikaye oldu: Ben Bey şirketine katıldıktan yaklaşık bir buçuk-iki ay sonra bazı gönüllü arkadaşlarımızla bir voleybol takımı kurduk ve bunu inanılmaz hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. Hatta çok yakın bir zamanda eve bir kupayla döndük. Bu süreçte, çalışanların talep etmesine karşın bir eğitimin ne kadar net ve hızlı bir destek vermesi, aslında sosyalliğe ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Yani "sosyal" burada sadece sloganlarda kalmıyor diyebilirim.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.