Sonuçlar 11. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.
elbette okuyabilirsin ama semtine göre kira değişir farklı semtte kalırsın diyenlere aldanıp esenyurttan ev tutmaya kalkışma çünkü kiraların düşüklüğünün sebpleri var muhtemelen üniversite için gidiş dönüş günde toplamda 5 saatini toplu taşımada geçirirsin eve yakın sosyal aktivite kaliteli yaşam standartları bulamazsın ama evin diğer semtlerdekin daha kaliteli ( çünkü daha yeni bir yapılanma) ve daha ucuz olur ama mutlu olamazsın. gelirinin yetmediği yerde yurdu tercih etmek daha iyidir
evet öneririm.
Evet öneririm ama mesela hadımköy esenyurt kira 700 1200 arası ama nişantaşında 2000 2500 bütçene göre ilçe araştırması yaparsan daha verimli olur.
İstanbul büyük ve iyi üniversitleri olan bir şehir. Kesinlikle tavsiye ederim.
Evet öneririm fakat ülkemiz eğitimde bir nevi geridedir.
Merhabalar,
Hukuk fakültesi mezunlarının yurtdışında çalışabilme imkanları diğer bölümlere göre daha sınırlıdır. Ancak kaliteli bir okulda belirli bir alana yönelik yapılan yüksek lisans ve İngilizce başta olmak üzere farklı dillerde yeterlilik kazanabilmek çok önemlidir. Eğer akademik anlamda Türkçe dışında farklı bir dile de hakimseniz uluslararası alanlarda ve bu alanlarda çalışan şirketlerde danışmanlık yapabilir ya da hukuk departmanlarında çalışabilirsiniz. Bunun yanısıra Birleşmiş Milletler, Unicef, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi çok uluslu kuruluşlarda da Türk hukukçular çalışmaktadır. Ancak baroya kayıt yaptırıp farklı bir ülkede avukat olabilmek için yapılması gereken o ülkelerin baro sınavlarına girmek ve denklik almaktır ancak bu prosedürler de ülkeden ülkeye değişkenlik gösterebilmektedir.
Mümkün ancak nasıl olduğu hakkinda ayrıntılı bilgiye sahip değilim.
Aslında hukuk mezunlarının yurtdışında çalışması oldukça sıkıntılı bir konu. Her ülkenin her devletin kendine has bir hukuk sistemine ve kanununa sahip olmasından kaynaklı bu sorun genelde. Türkiye’deki hukuk fakültelerinde verilen eğitim de doğal olarak Türk Hukuku üzerine. Örneğin bizim sistemimiz dizilerdeki jüri sisteminden biraz farklı açıkçası. Ancak üniversitelerin bu yönde uygulamaları olabilir. Mesela bahçeşehir üniversitesinde Amerikan hukuk sistemiyle alakalı çarpraz sorgu yarışmaları gibi uygulamalar ve global kampüs imkanları var. Buralardan alınan sertifika ve eğitimler sayesinde yurtdışında çalışma imkanı kolaylaştırılabiliyor.
Diğer bölümlerin mezunlarına kıyasla hukuk mezunlarının yurtdışında çalışma olanakları oldukça kısıtlıdır. Ancak öncelikle iyi bir İngilizce eğitimi ve üniversitenizin sağladığı olanlaklar ile hukuk mezunlarının da yurtdışında çalışması mümkündür. Örneğin, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Kansas University Law School arasındaki anlaşma ile öğrenciler BAU’dan lisans, Kansas University’den yüksek lisans diplomaları alabilmektedir. Amerika’daki hukuk eğitimini başarıyla tamamlayan hukukçular, New York, California, Washington, Georgia ve Wisconsin eyaletlerinde baro sınavına girme hakkı kazanabilirler. Baro sınavını geçmeleri durumunda BAU hukuk mezunlarının yurtdışında mesleklerini yaparak çalışmaları mümkündür.
Mümkün ancak diğer bölümler kadar yaygın değil, denklik almadığın müddet Türkiyenin temsilciğili çatısı altında mümkün. Örn: konsoloslukta hukuki danışman
Öncelikle İngiliz/Fransız/Alman/İspanyol kültürünü bir araştırın derim. Bölüme geçmeden önce hem gerçekten o tarafa ilginiz var mı öğrenmek hem de içgörünüzü geliştirmek adına faydalı olacaktır. Dil olarak sizi zorluyor mu ona da bakmalısınız, 4 sene boyunca belki de hiç bilmediğiniz bir dilin Edebiyatını öğreneceksiniz ve minimum 1 sene Hazırlık senesinin size zulüm gelmeyeceğinden emin olmalısınız :) Hazırlık senesinde öğreneceği dilden nefret ederek okulu bırakan ve sınava tekrar hazırlanan çok arkadaşım oldu. Bu yüzden o dile yatkınlığınız var mı önce bunu sorgulamalısınız. Mezun olduktan sonra büyük ihtimalle ana diliniz gibi konuştuğunuz bir dil olacak bölümünüzün dili. Hazırlık senesinden önce dil kurslarına da gidebilirsiniz fakat üniversite sınavı esnasında buna vaktiniz olmayabilir. Sonuçlar açıklandıktan sonra hızlandırılmış bir dil kursu mantıklı olabilir. Ya da üniversiteye geçme senesinden önceki senelerde istediğiniz bölümün kültürünü iyice öğrenmek adına yurt dışına gidip oralı arkadaşlar edinin ve onlarla hep iletişimde kalın derim :) Yurt dışı bağlantıları Dil bölümü mezunlarının her zaman işine yarar!
Kesinlikle ve kesinlikle geleceğin eğitim araçlarını iyi araştırıp öğrenin örnek olarak Google for education. Ayrıca okurken kendinizi geliştirmek için özel dersler vermeye çalışın. Öğreneceğiniz dili konuşan ülkelerin kültürlerini iyi araştırın. Öğrendiğimiz gramer kurallarını Türkçe'deki veya Ingilizce'deki gramer karşılığını iyi anlayın.
Yaz aylarında yurt dışı gezileri yapmalıdır.
Harika bir soru ! ?
Kesinlikleyabancı arkadaşlar edin
%100 speaking çok iyi olacaktır
Şuanda beni sınıftaki arkadaşlarımdan ayıran bir fark varsa o da bu yoldur
Hazırlıkta yabancı arkadaşlarımla kafede oturup çok konuştum öğrendim vb
Ve evet ing ya da yabancı dil diyeyim ünide daha iyi öğrenilir eğer hocanız kıytırık değilse
Tek tavsiyem yabancı arkadaşlar bul ?? ?
Dil kursuna gitme sertifika içinse gidebilirsin ama eğitim içinse yabancı arkadaşlar bul
Speaky harikaydı ben ondan çok verim aldım
3 yıllık whatsaptan konuştuğum halen de konuşmakta olduğum edepli arkadaşlarım var 2 erkek 1 kız
☺️?
İlgi duyduğu yabancı dil hangisi ise o dil ile ilgili gerek diyaloglara gerek kelime yapısına mutlaka özen göstermeli ve daima öğrenime açık olmalı çünkü dil öğrenimi asla bitmez
Bu okuldan okula dersten derse ve hocadan hocaya değişen bi durum. Fakat gözlemlediğim kadarıyla genelde 1. Sınıfta ve 2. Sınıfın bazı derslerinde devamlılık zorunlu tutuluyor. Sonrasında kişinin bilincine kalmış durumda. Günde 6 saat olduğu da oluyor 2 saat olduğu da. Seçeceğin derse ve programa göre değişir.
Bildiğim kadarıyla hukuk fakültesi bazı dersler haricinde devam zorunluluğu istemiyor. En azından benim okuduğum okulda istenmiyor (Okan Üniversitesi)
Bildiğin kadarıyla, hukuk fakültesinin tüm derslerinde devam zorunluluğu olan tek okul, Tobb Etü’dür.
Genel olarak devam zorunluluğu yok. Bazı hocalar kanaat notu kullanmak için yoklama alabiliyor. Fakat bu, öğrencinin lehine bir durum değil.
Haftada dört gün ortalama 3-6 saat ders(kişinin ders programına göre daha az da olabilir) + pratikler için ayrı ders saati.
BAU Hukuk’ta zorunlu derslerimizde devam zorunluluğu olmamakla birlikte bazı hocalarımız ders izlencesine belirli bir oranda devamlılık gösteren öğrenciler için puan koyuyor. Örneğin, %30 vize %60 final puanlarının yanında %10 derse katılım puanı koyabiliyorlar. Ancak bu derse katılım fiziken derse gitmekle kazanılan bir puandan ziyade derste söz hakkı almak, soru cevaplamak veya soru sormakla oluyor. Seçmeli derslerde ise dersin alanı ve hocasına bağlı olarak bazı dersler için devam zorunluluğu şartı koyulabiliyor. Bizim okulumuzda 1.sınıfta ders seçimleri öğrenciye otomatik olarak geliyor ancak 2,3 ve 4.sınıfta öğrenci kendi istediği şekilde ders programını oluşturabiliyor. Dolayısıyla günde kaç saat dersin olacağı tamamen öğrenciye bağlı bir durum haline geliyor.
Makina muhendisligi bölümunun hepsi erkek mi
Bartin üniversitesinde hala öğrenci olmayı isterdim :)
Hayir,asla burayi yazmayin derim.Tekrar sinava girin yada hemsire olun ama Bartin Makine muh yazmayin.
Hayır. Sevmiyorum.