Endüstri Mühendisliği bölümünde 3. ve 4. sınıfta iki tane zorunlu stajımız bulunuyor. 30 iş günü üretim ve 30 iş günü bilişim departmanlarında toplam 60 iş günü zorunlu stajımız var. Stajları kendi imkanlarımızla, istediğimiz şirketlerde ayarlayabiliyoruz, Marmara Üniversitesi SGK'yı karşılayarak bizlere destek oluyor.
Üniversiteden ne beklediğinize göre değişir bu soru. Kalabalık bir kampüsü yok. Siyasal öğrencileri için ayrılmış 2 ana amfisi ve derslikleri var. Konumu dolayısıyla Avrupa yakasından gelenler için sorun yaratabiliyor. Onun yanında spor olanakları çok geniş , yüzme ve fitness salonlarından ücretsiz yararlanabiliyor öğrenciler . Benim için boğaza yakın olması , etrafındaki kafeleri ve huzur verici ortamı aradığım nitelikte. Fakat daha sosyal ve İstanbul’a yeni gelen öğrenciler için neredeyim ben dedirtebilir.
Marmara Üniversitesi'nin içerisinde Özmen Aktar ve Handan Ertuğrul olmak üzere üniversiteye ait 2 tane kız öğrenci yurdu mevcut.Birisi 6-8 kişilik diğeri ise 4 kişilik odalardan oluşuyor.Sene başında bu yurtlar için başvuru Marmara Üniversitesi'nin kendi sitesinden alınıyor.Başta çıkmazsa bile daha sonra kontenjan açıldığı takdirde arayabiliyorlar.Üniversite içinde erkek yurdu mevcut değil. Ancak KYK yurtları ve özel yurtlar mevcut.Okulumuza en yakın KYK yurdu olarak Akkadın Hacı Tarhan Kız Öğrenci Yurdu, erkekler içinse KYK Mimar Sinan Öğrenci Yurdu bulunuyor. Eğer devlet yurdu çıkmazsa veya maddi imkanlarınız yeterliyse okula yakın çok sayıda özel yurtlar da mevcut.