Anlatsın
Giriş

Sonuçlar 14. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

Hayır, değil. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) bizzat Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1935 yılında kuruldu. 1946'da DTCF de dahil olmak üzere Ankara'daki birkaç fakülte birleştirilerek Ankara Üniversitesi adını aldı. Üniversitenin tarihçesine buradan, fakültenin tarihçesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Bence değil. Böyle bir soruyu ilk defa aldım.

Tabi ki hayır,Ankara Üniversitesi'nin on dokuz fakültesinden sadece biridir. Sadece DTCF adıyla Türkiye'de tektir o kadar.

Resmi olarak değil ama farklı bir fakültede okuyorsanız giremediğinize göre işleyişte öyle diyebiliriz. Ankara Üniversitesinin bir fakültesidir.

Hayır tabi ki değil. Ankara Üniversitesi'nin bir fakültesi.

Maliyede sizi kimse devasa bir matematik ile yüz yüze bırakmıyor aksine daha çok sözel bir bölüm ağırlıklı hukuk vergi kamu maliyesi vb sözel ve yorumsal dersleri kapsıyor.. Bir kaç vergi hesaplamaları için ise hesap makinesi kullanıyorsunuz sınavlarda dahil serbest oluyor.. 

Tabi ki seçmelisin. Öncelikle bölümün adı Maliye olduğu için genellikle muhasebe ile karıştırılıp genellikle sayılarla iç içe olduğumuzu zannediyorlar. İlk ve son senelerde azda olsa illa matematik görüyorsunuz ama onun dışında hukuk , mahalli idareler , devletin mali yapısı vs gibi dersler görüyorsunuz onlarda sözel ağırlıklıdır. Seçmenizi tavsiye ederim.

Seçebilirsin. Çünkü Maliye daha çok vergi hesaplamaları üzerine bir bölüm. Vergi hesaplamalarında genel olarak dört işlem kullanacaksın ve bu seni zorlamaz. Maliye bölümünde kamunun ekonomik düzenini göreceksin. 1. Sınıfta hemen hemen her bölümde olduğu gibi matematik dersi göreceksin fakat bir şekilde üstesinden gelebilirsin. Maliye belki de matematiğin iyi olmamasına rağmen seçebileceğin en iyi bölümlerden birisi.

Ortalama bir matematik bilgisi bölüm mezuniyeti için yeterli olacaktır fakat ne kadar iyi matematik bilgisine sahipseniz işiniz kolaylaşır

Feyza Özkan Yenidünya
Feyza Özkan Yenidünya
İnsan Kaynakları ve Kariyer Yönetimi Müdürü, Softtech
Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
Satış Stratejisi Geliştirme ve Performans Yönetimi Müdür Yardımcısı, AXA SİGORTA
Başak Şen
Başak Şen
Finansal Planlama ve Analiz Müdürü, Abdi İbrahim
Uğur Artuk
Uğur Artuk
Yetkili Kontrolör Yardımcısı, Burgan Bank

Merhaba;


eğer biyomühendislik öğrencisiysen okulunun biyomühendislik çap & yandal için açtığı bölümlere bağlı kalmak zorunda olduğun için ben ne desem boş olacaktır. Ama sen diyorsan ki okulum tüm mühendisliklere onay veriyor o zaman seni kimya mühendisliğine yönlendirmek isterim. Çünkü endüstri bölümünün kendi bıranşında sana bir şey katacağını sanmıyorum. Ama bilgisayar en azında ileri teknoloji bağlamında işine yarayabilir.


eğer biyomühendislik mezunuysan mühendislikten yüksek lisans yapmak istiyorsan Genetik Mühendisliği alanı sana çok şey katacaktır. Bunun yerine alan dışı tercihte bulunarak Biyoloji veya Kimya alanını tercih edebilirsin. Hatta yok ben teknolojiden kopmak istemiyorum diyorsan da kesinlikle İleri Teknoloji dediğimiz her alana hitap eden bu bölümden ilerleyebilirsin.


Teşekkür ederim, başarılar dilerim :)

Meryem Büşra Saka
Meryem Büşra Saka
BT Yazılım Uzman Yardımcısı, Halkbank

Biyomühendisligin tam olarak ne oldugunu bilmedigimden ötürü sunu dicem eger ki bolumunde bilgisayarla yazilimla alakali isler var ve sen bunun uzerinden gidiceksen bilgisayar muh uzerine yapman mantikli yoksa endustri muh asiri populer ve diger mesleklere gore yuksek is bulma potansiyeline sahip

Kararını verdikten sonra paylaşabilir misin ? Ben de biyomühendislik okuyorum ve çap yapmayı düşünüyorum. Fikir danışabileceğim birilerine ihtiyacım var :)

Merhaba ;


Bilgisayar Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliğinden ayrılmış bir bölüm ,derslerin birbirini tamamlayıcı olduğundan genelde bilgisayar mühendisleri EEM İle çap yapıyorlar ama senin ilgi alanına hangi mühendislik dalı giriyorsa onunla da çap yapabilirsin.İyi çalışmalar ...

Yaşar Bivas
Yaşar Bivas
Partner / Denetim, EY Türkiye
Canan Aynısoy
Canan Aynısoy
Müşteri İlişkileri Uzman Yardımcısı, Doğuş Otomotiv

Marmara Üniversitesinde çok değerli hocalardan eğitim aldım özellikle muhasebe, pazarlama ve yönetim ders içeriklerinin çok faydalı olduğunu ve güncel piyasa ile ilişkili olduğunu söylemek isterim.Üniversite ile birlikte hangi alanda işe başlayacağımı sorgulamama neden oldu ve okurken aynı zamanda da farklı şirketlerde staj yapmama olanak sağladı. Tabi ki hem üniversite hem stajı aynı anda yürütmek kolay değil ama üniversitedeki hocalarımız bu konuda da çok destekleyiciydi. Güzel bir eğitim süreci geçirdiğime inanıyorum. 

İrem Ayken Uslu
İrem Ayken Uslu
İnsan Kaynakları Müdürü, BSH
Atacan Özgüner
Atacan Özgüner
Gelir Geliştirme Müdürü, Anadolu Efes

yabancı dil zorunluluğu sayesinde bir dil daha öğrenmiş oldum. ayrıca sabır eşiğimin yükselmesinde büyük faydası oldu bölümümün. içeriği aslında çok güzel olan derslerin akademisyenler tarafından katledilmesinin yarattığı tepki ve sonucunda gelişen ''ne yapabiliriz?'' sorusu grup bilinci ve toplu hareket kabiliyetimize katkıda bulundu.

İlgi alanımda olan İşletme, Uluslararası İlişkiler, Lojistik, Ekonomi ve benzeri bütün bölümlerin önemli derslerinin bir bölümde birleşmesiyle oluşmuş bir program. Buna ek olarak Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde bulunması da tercih sebeplerimden birisiydi. İş dünyasında karşıma çıkabilecek problemlere farklı departmanların bakış açısıyla bakabilmeyi öğrendim.