Sonuçlar 13. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.
Selam Dilara. Senin de bildiğin gibi alanımız tarih, siyaset ve ekonomi dallarından meydana geliyor. Siyasete ilgili olmak biraz kapalı bir konu. Siyasete ilgi duymak, siyasetin içinde olmak eylemine daha yakın olduğu için bizim gerekliliklerimizden biraz uzaklaşıyor. Özetle biz siyasetin teorik kısmını bilmekle görevliyiz. Güncel siyaset ise pratiğe dayalı ve ne yazık ki çoğunlukla alanın teorik kısmına hakim olmayanlar tarafından icra ediliyor. Umarım soruna yanıt bulabilmişsindir.
Başarılar diliyorum. :)
bölümü okurken evet ama mezun olunca hayır
Yani ulusal ilişkiler bölümü okuyan veya mezu olan kişi zaten uluslararası siyaset'in nasıl yürüdüğünü aldığı dersler ile biliyor olması gerekir.
Siyaset dışında bir çok konuya ilgi şarttır.
Endüstri mühendisliği, teknolojinin etkin olarak kullanıldığı ve daha da etkin kullanılmasi için sürekli iyileşmeler uygulayan bir daldır. Gelişen ve değişen mesleklerle daha çok önemli olacak bir meslek dalıdır.
Bunu iyi düşünmeniz gerekiyor. Ben biraz pişman oldum mesela. Çünkü şuan bi traktör üreten firmadayım ve genelde makine mühendisi istiyorlar. Ama genel olarak optimizasyonla uğraşmak beni mutlu eder iş süreçleriyle ilgilenmek istiyorum diyorsanız doğru yerdesiniz. Hayır ben gerçekten mühendis olmak istiyorum ve makineyle motorla ilgilenmek istiyorum diyorsanız yanlış yerdesiniz.
Teknolojinin az etkin olduğu görüşüne katılmıyorum. Aksine teknoloji kullanımınız ne kadar iyise o kadar iyi bir endüstri mühendisi olabilirsiniz. Hatta teknolojik gelişmeleri takip etmeyip yerinizde sayarsanız işinizin zor olduğunu söyleyebilirim.
Hiç mantıklı değildir ama şöyle de bir avantajı vardır ki birçok alana devşirilebilir, ekonomi, bilişim, raporlama. İlle de ben teknik alan istiyorum dersen, yazma.Benim şahsi tavsiyem, bilgisayar mühendisliğidir.Ama üniversiteden mezun olunca kendi bilgisayarına format atamayan, kod yazamayan, projesi, amacı olmayan bir mühendis adayı olacaksan orayı da okuma.Çünkü ekmek aslanın ağzında.Aday çok bol, farkın olmazsa kalabalıklar arasında kaybolur gidersin
Teknolojinin az olduğu tabirini yanlış buluyorum. Çünkü her türlü geliştirme ve optimizasyonda teknolojinin son ürünlerinden faydalanmak gerekiyor.
işletme bölümünü Anadolu üniversitesinde değil 7 Aralık Üniversitesinde bitirdim biraz dikkat lütfen!?
Ikinci universities olarak okudum cok yarar sagladi
İş geliştirme ve stratejik yönetim konularında verimli bir öğrenim oldu
ApplyBAU ya herkes başvuru yapabilir fakat, Bahçeşehirde öğrenci olup bursunu kullanabilmesi için okula ücretli kontenjandan girmesi gerektiğinden, ÖSYM sınavına girenler ve ücretli kontenjanı kazananlar burslarını kullanabilir.
ApplyBAU programına, o yıl düzenlenen ÖSYM sınavına girecek ve girmiş olan aday öğrenciler başvuru yapabilmektedir.
Bakış açımı çok geliştirdi. Mühendis olmanın yanında inovasyon, girişimcilik vb. gibi konularda global düşünmeyi öğretti.
İTÜ kesinlikle benim ufkumu açtı. "Girişimcilik"gibi üniversiteye gelene kadar hiç bilmediğim, hiç duymadığım kavramları tanıdım. Harika bir kampüs hayatı ve harika arkadaş ortamları kazandım İTÜ de.