Sonuçlar 22. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.
Kafkas Üniversitesi İİBF Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü
Geleceğinize yönelik iyi bir adım atmak istiyorsanız ve bilişimi seviyorsanız kesinlikle bu bölümü okumak için tercih edilmesi gereken bir üniversitedir. Çağımızın ihtiyaçlarını karşıyabilecek eğitimi sağlayan Yazılım ve Bilişim Ağırlıklı ders programı ve içeriğine sahip ender üniversitelerdendir. Eğitim kadrosundaki hocalardan her biri işletme, sayısal yöntemler ve bilgiayar bilimleri olmak üzere kendi alanlarında uzmanlaşmıştır. Ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi altında yer alan yaklaşık olarak 60 öğretim görevlisi de bölüme dolaylı olarak katkı sağlamaktadır. Örneğin hukuk alanında kamu yönetimi akademik kadorusunda yer alan akademisyenler derslere girmektedir. Ayrıca gelişmiş bilgisayar laboratuarları ve teknolojik alt yapıya sahiptir.
Bölümün ders içerikleri için linki ziyaret edebilirsiniz.
Öncelikle hangi üniversitede okunursa okunsun kişinin kendini geliştirmesi gerekiyor.YBS bölümünde üniversite seçerken akademik kadro ve derslerin ağırlıkları çok önemlidir.Yani işletme dersleri ve bilişim dersleri dengeli olmalıdır.Düzce Üniversitesi YBS bölümü gerek akademik kadro bakımımdan gerek derslerin ağırlığı bakımından tercih edilebilecek bir konuma geliyor.Ayrıca Türkiye’de ilk SEO dersi Düzce üniversitesi YBS bölümünde verilmeye başlanmıştır.Bütün bunları göz önünde bulundurursak Düzce Üniversitesi tercih edilebilecek bir üniversitedir.Düzce üniversitesi YBS bölümünde detaylı bilgilere https://duzce.edu.tr/yonetim-bilisim-sistemleri/ buradan bakabilirsiniz
Dokuz Eylül Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencisi olarak üniversitemi öneririm. Bölümümüz bünyesinde pratik tecrübe kazanabilmek amacıyla Raspberry Pi,Bilgisayar,ERP,Arduino Laboratuvarları dahil Yeşil Perde Stüdyosu da bulunmaktadır. Gelecek olan öğrencileri ayrıca çok güzel bir şehrimiz olan İzmir'de beklemektedir :)

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, verimli yazılım geliştirmeyi yani doğru kullanıcı kitlesine en verimli kodlamayı yaparak amaca uygun yazılım geliştiren öğrenciler yetiştirir. Yani günümüz şartlarında sadece kodlama yapmak yeterli değildir. Bunun yanında kullanıcıyı cezbedici uygulama geliştirmek ve uygulamayı doğru hedef kitlesine sunabilmek ve reklamını yapabilmekte gereklidir. İşte tam bu noktada Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü devreye girmektedir. Çünkü bu bölümde işletme, yöneticilik, girişimcilik, davranış bilimleri ve hukuk gibi insan odaklı dersler okutularak insan psikolojisini anlamaya çalışılmakta ve bunun yanında bilişim dersleri okutularak son kullanıcı ile bilişim dünyası arasında köprü kurulmaya çalışılır. Burada bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği gibi sadece bilişim odaklı veya mühendisliğe yönelik verilen eğitimlerden ayrışır. Buradan mezun olan kendini yetiştirmiş bir öğrenci kendi işini kurmak istese diğer bölümlerden mezun olanlardan bir adım önde olacağı aşikardır. Ayrıca özel bir şirkette çalışırken de bir Yönetim Bilişim Sistemleri mezununun müşteri ile kuracağı rahat iletişim de bu bölümün sağladığı avatajdır. Ayrıca bu bölümden mezun olanların sadece yazılım yapabileceği algısı da oluşmamalıdır. Bir yazılımcıya amaca ve hitap ettiği kitleye yönelik en verimli kodu yazdırma konusunda danışmanlık da yapabilir.
Sosyal medyanın bu kadar geliştiği ve gelişmeye de devam ettiği bu dönemde Yönetim Bilişim Sistemleri mezunlarının bu sosyal ağı en doğru şekilde kullanarak firmaların ürünlerini satmasında ve reklamlarını sosyal medya üzerinden en verimli şekilde yapması konusunda da diğer bilişim bölümleri mezunlarından daha iyidir.
Bu bölümün eksik yanı verilen eğitimlerin çağın gereksinimlerini tam anlamıyla karşılayamıyor olması ve firmaların bu bölümden mezun olanların değerini anlayamıyor olmasıdır.
Geleceğinize yönelik iyi bir adım atmak istiyorsanız ve bilişimi seviyorsanız kesinlikle tercih edilmesi gereken bir bölümdür. Çağımızın ihtiyaçlarını karşıyabilecek eğitimi sağlayan Bilişim Ağırlıklı Kafkas Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümümüze tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.
https://www.kafkas.edu.tr/iibfybs linkten bölümümüz hakkında daha ayrıntılı bilgiye erişebilirsiniz.
Artıları olarak multidisipliner olması işletme ve bilgisayar mühendisliği alanlarından bir çok farklı ders alıp her iki alanda da kendini geliştirmek için iyi bir bölüm ve iş olanakları da iyi; eksileri ise tam olarak bir alanda tam tecrübe kazanamıyorsun bir alan seçip kendini o alanda geliştirmen lazım yoksa temel bilgiyle bir yerlere varmıyorsun.
Ybs bölümü, bir şirkette olan bütün işleri kapsayan bir meslektir diyebilirim. Tabi üniversitede verilen derslerin içerikleri değişebilir. Mantığı bizi aynı sonuca götürüyor. Aslında ybs bölümü yazılımı anlayan yöneticiler geliştirmek için kurulmuştur. Çünkü teknoloji hızla ilerlerken şirketlerinde bunlara ayak uydurması gerekiyor. Tabi bir de yazılım yazan bir kişinin bunu satması gerekli ama nasıl olacak. Bu bilgileride öğreten harika bir bölüm. İçinde bir çok konu var ama illa yönetici olacaksın yazılımcı olacaksın... gibi bir zorunluluk yok. Sen hangi yolu seçmek istiyorsun, yeteneğin, ilgin, alakan hangi yöndeyse onun üzerine çalışabiliyorsun. İnsanın zorlandığı şeyler var bu bölümde ilgi ve alakaya bir de yeteneğe bakan ama sonuçta okul bitiyor. O sınavları veriyorsunuz. Sonuçta bir şirkette istediğiniz departmanda çalışma fırsatınız var. İş yeri açma şansınız var. Önemli olan seni bazı şeylere zorunlu kılmıyor. Örneğin; öğretmenlik gibi tek bir branş üzerine eğitim almıyorsunuz. Ybs ayrıcalıklı bir bölüm :)
öncelikle bi işimiz yok ve asgari ücretle çalışan arkadaşlarım var işletme çok sıkıntılı o çalısmayla hukuğa gitsem çok para kazanırdım