Anlatsın
Giriş

Sonuçlar 12. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

Eğer üniversitenizin size verdiği diplomalarının yurt dışında geçerliliği varsa evet. 

Merhaba, 


Sadece metalurji ve malzeme mühendisliği mezunu olarak yurtdışında iş bulmak biraz zordur. Ancak eğer öğrenci iken erasmus programına katılmışsanız ve bağlantı yapmışsanız ya da yüksek lisans eğitiminizi yurtdışında yaptıysanız mümkün.


Bir diğer ihtimal ise mezun olduktan sonra kaynak mühendisliği eğitimi almak olabilir. Ancak kaynak mühendisi olarak da yurtdışı şantiyelerde çalışabilirsiniz. Konu ile ilgili güzel bir yazı için inceleyebilirsiniz. 


https://www.metalurjimalzeme.net/kaynak-muhendisligi-nedir/


Saygılarımla,


Murat Kulaç




Bankalar artık endüstri mühendislerinin de sıklıkla çalıştığı alanlardan. Hem işletme hem de matematik temelli bir bölüm olduğu için tercih sebebi oluyor. Bankalar özellikle iş analisti, veri analisti gibi pozisyonlarda Endüstri Mühendisi arıyorlar. Aynı zamanda vergi ve danışmanlık şirketlerinde çalışan endüstri mühendisleri de bankalarla çalışıyorlar. Okul zamanı İşletme, Uluslararası Ticaret ve Finansman dersleri alarak bu konuda kendinizi geliştirebilirsiniz. 

Aslinda bu sorunun benim bildiğim iki cevabi var.


1-)Merkez bankasi, bddk gibi devlet  kurumlarinin ve ozel bankalarin bilisim ilanlari oluyor.Bu alanda endustri muhendisi istihdam ediliyor.Yani birinci opsiyon bilişim elemani olmak.


2-)Bu kısımda idealist birisi olarak dusundugum icin müfettiş yardimciligi sinavlari oluyor bankalarin.Ziraat bankasinin mufettis yardımcılığı sinavini kazanan biri olarak, ingilizce ve üniversite de alinan dersler ve genel kültürle ilgili uc ayri oturumlu bir sinava katılmıştım.Sozlu mulakat asamasinda elenmistim ama deneyim edindim.


As a result, ingilizcen iyi olacak, genel kulturun iyi olacak, universitede aldigin dersleri de unutmayacaksin, ozellikle operation research, statistic, biraz da ekonomi bileceksin.Mahfi Egilmez'i takip edebilirsin.Basit duzeyde ekonomiyi, terimleri ve gundemi yorumladi bir blogu var.Bos zamanlarinda onu oku.İnan bana ekonomi endüstri mühendisliginden cok daha eğlenceli

Ecem Dadalıoğlu
Ecem Dadalıoğlu
İnsan Kaynakları İşveren Markası Yöneticisi, Migros

Üniversitelerin İİBF ve Mühendislik Fakülteleri’nde okuyan 3. veya 4. sınıf öğrencisi genç yeteneklere özel “Don’t work hard, work smart!” mottosuyla Migros’un başlattığı, uzun dönemli staj programıdır.


“Smart” Uzun Dönemli Staj Programı kapsamında Pazarlama, İnsan Kaynakları, E-Ticaret, Tedarik Zinciri, Finans, CRM, Kurumsal İletişim, Satış, İş Geliştirme, Enerji Yönetimi, Kalite departmanlarımızdan birinde haftanın en az 3 iş günü olacak şekilde staj yapabilir, iş hayatını yaşayarak deneyimleyebilirsin.