Anlatsın
Giriş

Makine Mühendisliği Bölümü mezunu ne iş yapar? İş imkanları nelerdir?

58 Cevap

Sonuçlar 2. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

Makina mühendisi mezunu bina havalandırmasından asansör yapımına,doğal gaz hattı projelerinden civata yapımına,otomotiv sektöründen su saati yapımına,Robotik ve tam otomasyon sistemlerden vinç sektörüne kadar ulaşabilen bir alana sahiptir makinanın olduğu veya mekanik sistemlerin olduğu her yerde çalışabilecek geniş bir yelpazeye sahiptir

Melis Karakadıoğlu
Melis Karakadıoğlu
Teknik Planlama Alan Yöneticisi, BSH
Mehmet Ali Kılıç
Mehmet Ali Kılıç
Dolum ve Paketleme Yöneticisi, Anadolu Efes

Makine Mühendisliği aslına bakılırsa çok geniş bir iş alanına sahip. Bunu bölümün içine girdikçe daha çok anladım. Küçük-büyük ölçekli üretimin olduğu heryerde bir makine mühendisi var diyebiliriz. Bir makine mühendisi üretilecek ürünün tasarımından başlayarak, malzeme seçimine, seçilen malzemenin tasarıma uygunluğunu görebileceği analizlerin yapımına, bu doğrultuda ürün için en iyi üretim şekline karar verir. Bu süreci takip ederken temel ilke 'en çok verim, en az maliyettir'. Tabiki bu sürecin neresinde daha aktif rol almak kişinin kendisine kalmıştır. Örneğin malzemeler konusunda uzmanlaşabilirsiniz yada üretim methodları konusunda. Olaya çeşitli kollarda dahil olan farklı kişiler girince 'takım oyuncusu' olabilmek altın değerindedir.

Nesrin Kınay
Nesrin Kınay
Seri Üretim Geliştirme Müdürü, BSH

Mutfak robotundan tutta, uçağa kadar yapar, alan geniş iş mi yok...

Makinenin olduğu her yer bir makine mühendisi için çalışma alanıdır.

İş alanı oldukça geniş bir bölüm ancak okuması zor ve bir o kadarda sabır isteyen bölümdür.İş imkanları sen kendini geliştirdğinde düşünmene gerek olmayacak kadar boldur.

Makina Mühendisliği çok genel olarak mekanikle ilgilenir. Yani mekanik ile ilgili her alanda çalışabilir. İş konusu öğrencinin kendini hangi yönde geliştirdiği ile çok alakalıdır makina mühendisliğinde. Son sınıfta Sistem Dinamiği ve Kontrol, Enerji, Otomotiv, Tesisat, Konstrüksiyon ve İmalat kollarından biri seçilir İTÜ'de. Bu kollar bile ne kadar geniş iş imkanları olduğunu gösteriyor.

Uğraş Cengiz
Uğraş Cengiz
Soğutma Sistem Geliştirme Alan Yöneticisi, BSH
Hakan Turan
Hakan Turan
Üretim Genel Müdür Yardımcısı, Tat Gıda ve Düzey Pazarlama
Özge Bolcal Boyalı
Özge Bolcal Boyalı
Smart Innovative Operations Proje Müdürü, Air Liquide
Müthiş Can Ölçer
Müthiş Can Ölçer
Business Development Manager, Blueground

İçinde makine olan herşeyde biz varız. Ayrıyetten iklimlendirme, maden, gemi aklınıza gelebilecek herşeyde makine mühendisi olarak işe girme olanığına sahipsiniz

Isıtma-soğutma,Enerji,Otomotiv,Beyaz Eşya,Konstrüksiyon,Yazılım... gibi sektörlerde Tasarım,Üretim,Üretim Planlama,Ar-Ge,Kalite Kontrol,Bakım gibi ana dallarda fabrikalarda iş olanakları olabildiği gibi akademik olarak da uluslararası seviyelere erişilebilecek olan bir bölümdür.

Birçok farklı sektörde iş imkanı bulabilmektedir. Kenidisini geliştirmeye açık olduğu sürece, mutlaka bir yerlere gelecektir.

Abdullah Cabaluz
Abdullah Cabaluz
Dönüşüm ve Sürekli İyileştirme Direktörü, Softtech