Sonuçlar 17. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.
Olaylara sonuç odaklı bakabilme, sonuca giderken uzun veya kısa yolları seçtiğimnizde hangisinin daha verimli olacağını görebilme şansını elde ediyorsunuz. Yaşadığınız tüm şeyleri istatistiksel olarak rakamlarla yaşayabiliyorsunuz. Özellikle iktisat son sınıfta yazmış olduğunuz teziniz sizi zorluyorsa, her ne kadar düşük not alırsanız alın yine kendinizi zorlayın, pes etmeyin. Tez hocalarınızı seçeceğiniz zaman sizleri zorlayan kişileri seçmenizde fayda var. Mezun olduğunuzda yazdığınız 120 sayfalık tez ile 40 sayfalık tez arasında uçurum olacaktır. Bırakın okulunuz uzasın, bırakın yıllarınız kayboldu zannedin. Ama bir iktisat bölümü mezunuysanız sayıların çemberinden geçmiş bir insan olarak hayata rasyonel bakmaya başlayacaksınız.
Kariyer yaşamımda da sonuç odaklı ilerleyerek, çalıştığım firmanın kısa veya uzun vadede nasıl faydalar sağlayabileceğimizi gördüm. Hangi sektörde olursanız olun, her şeyin bir raporlamasını çıkartabilecek, herkesten daha iyi bir raporlamacı olacaksınız. Raporlarınızla firmanın kısa veya uzun vadede neler yapacağını önceden belirleyebilecek, sizin raporunuza göre firma yolunu belirleyecektir.
Çok geniş bir çalışma olanağı var.
Çalışma alanı geniş diye tercih ettim ve daha 2. sınıfım fakat ilk yılda bile gündeme bakış açımı değiştirdi ve geliştirdi.
aslında tam olarak diyemiyor değilim, çünkü bir yandan insan bağlanıyor, sonuçta gençliğin geçiyor bir ortam var, kaçabileceğin yerler pek yok en yakın yer 116 km niğde ve 120km konya sonuçta.
yok diyemiyorum.
Seviyor gibiyim fakat alanda çok eksiklikler var okul olarak..
1. Sınıf: 80/100 alışma süreci olduğu için yeni arkadaşlıklar kurulur,alışma süreci.
Olabildiğince gezin,çünkü sosyallik için en çok vakit bu zaman
2.sinif: 70/100 derslerin ağırlaştigini diş hekimliğine geldiğinizi anlayacağınız sınıf.ozellikle sonlara doğru çok yoğun geçer.ama sosyallik olarak yine bir seyler yapılabilir.
3. Sınıf:55/100 ilk dönemi özellikle bizim okulda çok yoğundur,ikinci donemi biraz rahattir.fakat ikinci dönem kliniğe geçildiği için bir yere gezmeye gidemiyorsun çok bağlıyor bu.
4. Ve 5. Sınıf:45/100 kliniğe geçersin.yetistirilmesi gereken barajlardan,planlamalardan,sınavlardan pek bir şey yapamazsın.ama bu stajına göre değişir.radyoloji ortodonti stajlari biraz daha kolaydır; cerrahı,protez yorucudur.
Birinci sınıf sosyal hayatınızı çok sınırlamaz ancak diğer senelerde daha belirgin kısıtlamalar yaşamıştım yani çok fazla zaman ayıramamıştım sosyal hayatıma :( tabiki sınav dönemleri çok yoğun ve yorucu geçiyor dönem içindede bir çok ödeviniz oluyor eğer eliniz biraz yatkınsa ve mesleği sevmeye başlamışsınız daha şanslı olup dilediğinizce gezebilirsiniz en azından vize haftalarına kadar :)
1. Sınıf hariç çok az
Okulumuzun sosyal aktiviteleri çok fazla ama diş hekimliği yoğun bir bölüm olduğundan tabiki bazı fedakarlıklar yapmamız gerekiyor.Sistematik bir şekilde çalışabilirseniz sosyalliğe de vakit ayırabilirsiniz.Tamamen zamanı nasıl yönettiğinize bağlı.
Şimdi bu soruya neler yok ki diye bir cevap versem yeridir! Sosyal imkan anlamında gerçekten seçici davranmanızı ve enerjinizi güzel bir şekilde kanalize etme anlamında efor sarf etmelerini gerektirecek sayıda fazla. Bunu sağlayan ilk yer kulüpler birçok spor dalından tutun, dansa, müziğe, kariyere hemen hemen her alanda öğrencilerin ilgileri doğrultusunda kulüp veya topluluk bulunuyor bunun dışında sinemayla ilgilenen öğrenciler için Mithat Alam Film Merkezi, Sinebu (her ay yeni filmlerin gösterimde olduğu okul öğrencilerine sadece 4 TL olan sinema salonumuz) var. Bunların yanı sıra okulun konumunun çok merkezi olması da sosyal imkanlarını genişleten bir unsur, okuldaki etkinlikler konferanslar sempozyumlar konserlerden vakit bulursanız dışarıdaki aktivitelere de kolaylıkla ulaşım sağlayarak gidebilirsiniz!
En başta tabii ki kulüpleri. Okulda kulüp açısından birçok olanak var. Kendini keşfetmek ve hobilerini bulmak istiyorsan kolaylıkla bir kulübe katılabilir ve vakit geçirebilirsin. İkincisi okulun yeri. Kolaylıkla Bebek'e inebilir, ya da metroya binerek metro hattında istediğin bir yere gidebilirsin.