Eğer Felsefeyi seviyorsanız tabiki tavsiye ederim fakat göz önünde bulundurulması gereken hem dezavantaj hem avantaj sayılabilecek şeyler bulunmakta. Örneğin, Fransızca felsefe çalışmak gerçekten ciddi bir efor isteyen bir zorluk o yüzden dil zorunluluğunu düşünerek tercih edin. Diğer açıdan düşünürseniz de iyi bir dil öğrenme avantajınız olabilir.
Öte yandan Erasmus fırsatları gerçekten okul olarak çok fazla. Eğer ortalamanız tutuyorsa erasmusa gitmemek için bir engeliniz olmuyor genelde.
Özetle eğer felsefeyi seviyorsanız rahatlıkla tercih edebilirsiniz ama dil öğrenme süreci ve bazı hocalar sizi felsefeden soğutabilir iyi düşünün.
Galatasaray Üniversitesinde Siyaset Bilimi Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü bölümlerin ekol farkından dolayı ayrı durumdadır. Siyaset Bilimi Fransız ekolünden gelirken Uluslarası İlişkiler Amerikan ekolünden gelmektedir. Öncelikle bunu belirtmek gerek. İmkan açısından fark olup olmadığına gelince, bölümlerin mezunları kesişen meslekleri yapabiliyor. Örnek vermek gerekirse Dışişleri Bakanlığında her iki bölüm mezunu da rahatça çalışma imkanı bulabilmektedir. Ve birisi diğerinden daha rahat iş buluyor ya da daha çok imkana sahip oluyor kıyası yapabilmek de çok mümkün değil. Buna ek olarak disiplinler arası ekol farkından kaynaklanan ayrımın imkan açısından en büyük farkı yapılacak olan akademik çalışmalar havzasında diyebiliriz. Bu da akademi düşünenler açısından değerlendirilecek bir kriter.