Sonuçlar 11. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.
Cok masraf göreceli bir kavram, ama genel olarak diğer fakültelerde kiyaslarsak evet masrafli...masraflar sınıfa göre değişiyor.1. sınıfta genellikle not alınır,2. Sınıfta masraf biraz artar.en masraflı sınıf 3. Sınıftır.4 ve 5 de kliniğe çıkıldığı için aerator ve anguldurva hariç çok bir masraf olmaz.
Malzemelerimiz euro üzerinden alındığı için kura göre malzeme fiyatları çok değişiyor.Diğer bölümlere göre masraflı.
Merhaba, evet Boğaziçili olmanın katkısı her zaman çok büyük oldu ancak her Boğaziçili gibi benim de hedeflerim büyüktü, o yüzden üniversite yıllarım boyunca hep uzun dönem staj yaptım ve hiç beklemediğim kadar olumlu tepkiler aldım. Güzel bir kariyer için hem okulda hem de işte dinlenmeden çalışmak şart kesinlikle.
Emin olun kimse Boğaziçi mezunu olduğunuz için kollarını açıp beklemiyor sizi işe almak için :) Bu, en çok kişisel girişiminize bağlı. Ama örneğin farklı bir okulda yüksek lisansa başvurduğum zaman mezun olduğum okulun adı, kendi adımdan önde gitti ve mülakatlarda kabul almamı sağlayan etkenlerden biri oldu. Bunun yanı sıra farklı sektörlerde (İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum) işe başvururken insanların dikkat ettikleri ilk şey mezun olduğum okuldu ve sonrasında bana karşı tavırları, tutumları hemen olumlu yönde değişiyordu :)
Aslında ben Yüksek Lisansımı Boğaziçi Üniversitesinde yaptım. Ama iş hayatında şunu gördüm ki Boğaziçili olmak gerçekten çoğu kapıyı açıyor.
Ben konya selçuk üniversitesi mezunuyum. Mezun olduktan iki sonra işe başladım. Bazı firmalar üniversiteye dikkat ediyor olabilir. Bu yüzden farklı üniversitedeki arkadaşların ya cv sini iyi doldurması ya da staj yaptıkları yerlerde kendilerini ne kadar gösterebildiği önemli.
Üniversite çok önemlidir. Ben şuan ikçü deyim ve durmadan bu okul beni tercih ettiğime pişman ettirmekte...
Her ne kadar önemli olanın kişinin kendisini geliştirmesi olsa da şirketler yanlarına alacakları bir çalışanın çalışkan olmasını beklemektedir. ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi'nde okuyan/okumuş öğrenciler şirketlerin gözünde bu çalışkan standartını yakalamış, belgelemiş insanlar olarak görülmektedir. Bu üniversitelerden mezun olmayan biri olarak, hatta isim olarak neredeyse hiç bir firmanın aşina olmadığı bir üniversiteden mezun olmama rağmen şu an da çalışmakta olduğum işi kendi imkanlarımla 2 haftada bulmuş olsam da kısa süren iş arama tecrübemde üniversitenin isminin dikkate alındığı durumlarla birçok kez karşılaştım.
Kurumsal / büyük firmalara iş başvurusunda buluduğunuzda CV'nizi inceleyecek ilk kişi İK (insan kaynakları) personelidir ve bu personellerin sizin teknik yeterliliğinize karar verecek tek sebep-sonuç ilişkisi okuduğunuz okul ya da almış olduğunuz ödüllerdir. Ki büyük bir şirkette gelebilecek başvuru sayısını düşünün, kimi şirketlerde bu 10,000-50,000 aralığında olmaktadır. Bu durumlarda malesef şirketler için başvuran kişilerden bir çoğunu eleme zorunluluğu doğurur ve bunu insan eli değmeden, CV sindeki etiketlerden okumuş olduğu üniversiteye göre eleyen programlar sağlar. Şirketlere yapmış olduğunuz başvurularda bu kör noktada kalmamak adına bu üniversitelerden kurs ya da sertifika alıp en azından bir İK görevlisinin dikkatini çekebilirsiniz, yine de gerçekçi ve marjinal bir CV ile kendinizi güzel pazarlamanız gerekecek.
Küçük şirketler için ise kendinize güven şart. Ben gördüğüm ve hoşuma giden ilanlar için iş başvurusuna gelişigüzel başvurmakla kalmayıp, o şirketin tüm yayın organlarını tabiri caizse mail yolu ile 'taciz' ediyordum. Sizlere de tavsiyem olabildiğince çok kariyer günlüklerine ve alanınızla ilgili yeni gelişmeleri takip edebileceğiniz online seminerlere/tanıtım günlerine katılarak kendinizi geliştirmeniz.
Programlama ve kodlama için, çoğu yazılım dilinin ihtiyaç duyduğu sistem gereksinimleri genellikle ortalama bir bilgisayarda bulunur. Bu nedenle, başlangıç seviyesi için yüksek performanslı bir bilgisayara ihtiyaç duymazsınız. Temel programlama işlemleri için, orta düzey bir işlemci (örneğin Intel i5 veya AMD Ryzen 5), 8 GB RAM ve yeterli depolama alanı (tercihen SSD) olan bir bilgisayar yeterli olacaktır.
Diğer taraftan, grafik tasarım ve görüntü işleme gibi daha yoğun görsel işlemler söz konusu olduğunda, daha güçlü bir donanım gereklidir. Bu tür uygulamalar genellikle grafik işlemci (GPU) gücüne büyük ölçüde bağımlıdır. Dolayısıyla, özellikle Adobe Photoshop, Illustrator veya 3D modelleme yazılımları gibi programları kullanmayı planlıyorsanız, güçlü bir grafik kartı (örneğin NVIDIA GTX veya RTX serisi) içeren bir bilgisayar tercih etmelisiniz. Ayrıca, bu tür uygulamalar için en az 16 GB RAM ve hızlı bir işlemci (Intel i7 veya AMD Ryzen 7 ve üstü) önerilir.
Yazılım yapmak ve tasarım yapmak dersen ikisi için de farklı sistem gereksinimleri mevcuttur. Örneğin Adobe programları kullanarak tasarım yapmak istiyorsan MACINTOSH veya grafik kartı GTX (harici olarak) olan bir bilgisayar önerirken yazılım yapmak için grafik kartı o kadar önemli olmayıp RAM en az 8GB ve işlemcisi i7 veya i5 tarzı bir bilgisayar öneririm. Bir de hangi dilde kodlama yapacağın da önemli. Mesala swift kullanarak İOS uygulamalar geliştireceksen yine MACINTOSH bilgisayar almanı öneririm. Diğer diller için bilgisayar türü o kadar önem arz etmemektedir.
Yazılım programlari biraz fazla yer kaplar bu yuzden isletim sistemi win10 win10 pro ve tabiki sistemleri 64 bit yada128 bit lik olmali intel core i7 5 yada 3 bunlardan biri olsada olur cunku yazilim programlarini ancak yuksek isletim sistemli bilgisayarlar kaldirir.