Anlatsın
Giriş

Sonuçlar 16. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

Hocam merhaba, buraya uzun zaman önce üye olup unutmuşum. İlk defa da senin soruna cevap vereceğim. Tam eve gelmiş oturacaktım ki, mailden sorduğun soru gözüme çarptı. 


Öncelikle, ''küçük üniversite'' kavramından yola çıkalım. Senin nazarında bu ne demek, tam olarak bilmiyorum. Fakat, kastettiğin ''Boğaziçi, Ankara, Maramara, ODTÜ, Hacettepe, Eskişehir Anadolu , 9 Eylül vs.'' ise, memlekette okunacak üniversite, gidilecek bölüm kalmaz. Öncelikle, şunu bilmen lazım, bahsettiğin algı var(DI), artık öyle bir algı bir öteleme yok yani. Mesele, tamamıyla senin kendini geliştirmen ile alakalıdır. Mesela, bu bölümü Türkçe okumak çok saçma. Mutlaka İngilizce okumalısın. İster bil, ister bilme; insan istediği zaman Çinceyi bile öğrenir. Bir diğer önemli nokta ise, bölümünün akademisyen kadrosudur. Gitmek istediğin, yahut gitmek zorunda kalma ihtimalin olan üniversitelerin akademisyen kadrolarına bir bak derim. Misalen, benim üniversitem yani Arel Üniversitende muhteşem bir kadro var. Bizi gece gündüz zorlayan, bizlere bir şeyler katmaya çalışan, özverili bir ekip mevcut.


Yani değerli arkadaşım, demek istediğim şu! Hiç bir şey, hiç bir diploma seni senden habersiz yükseltmez ve sana değer katıp işe girmen de yardımcı olamaz. Burada devreye giren sensin. Nitelik ve bilgi sahibi insan, daima yolunu kendi kurup kendi kendini geliştirir. 

Merhaba , hangi üniversiteden mezun olursan ol , önce İngilizce sonra alternatif 2.dil öğren , bilgisayar programlarını öğren , imkan varsa yurtdışında eğitim al(Erasmus , Mevlana ) kendini ifade etme yeteneğini gelistir, bunları uygularsan büyük üniversitelerden mezun olmuş birinden daha ustlere yukselebilirsin , lakin , 2 aynı özellikte eleman varsa tabi ki orada iyi üniversiteden mezun olan önce çıkacaktır 

Cocuk gelisimi daha avantajlidir. Daha genis calisma alani vrdir. Ve istanbul üniversitesi  auzefle 4 yillik lisans cocuk gelisim okuyup sonra anaokulu ogretmeni olabilirsiniz. Her turlu daha avantajlidir

Çocuk gelişimi yelpazesi çok daha geniş bir alandır. Çocuk Gelişimini öneririm, lisede branş öğretmeni olarak görev alabilir.

Bankalar artık endüstri mühendislerinin de sıklıkla çalıştığı alanlardan. Hem işletme hem de matematik temelli bir bölüm olduğu için tercih sebebi oluyor. Bankalar özellikle iş analisti, veri analisti gibi pozisyonlarda Endüstri Mühendisi arıyorlar. Aynı zamanda vergi ve danışmanlık şirketlerinde çalışan endüstri mühendisleri de bankalarla çalışıyorlar. Okul zamanı İşletme, Uluslararası Ticaret ve Finansman dersleri alarak bu konuda kendinizi geliştirebilirsiniz. 

Aslinda bu sorunun benim bildiğim iki cevabi var.


1-)Merkez bankasi, bddk gibi devlet  kurumlarinin ve ozel bankalarin bilisim ilanlari oluyor.Bu alanda endustri muhendisi istihdam ediliyor.Yani birinci opsiyon bilişim elemani olmak.


2-)Bu kısımda idealist birisi olarak dusundugum icin müfettiş yardimciligi sinavlari oluyor bankalarin.Ziraat bankasinin mufettis yardımcılığı sinavini kazanan biri olarak, ingilizce ve üniversite de alinan dersler ve genel kültürle ilgili uc ayri oturumlu bir sinava katılmıştım.Sozlu mulakat asamasinda elenmistim ama deneyim edindim.


As a result, ingilizcen iyi olacak, genel kulturun iyi olacak, universitede aldigin dersleri de unutmayacaksin, ozellikle operation research, statistic, biraz da ekonomi bileceksin.Mahfi Egilmez'i takip edebilirsin.Basit duzeyde ekonomiyi, terimleri ve gundemi yorumladi bir blogu var.Bos zamanlarinda onu oku.İnan bana ekonomi endüstri mühendisliginden cok daha eğlenceli

Her işte mezun olurken iş bulmak zor, fakat sosyoloji mezunu için bu çok daha sıkıntılı bir süreç en kolay yolu ise özel bir okulda rehberlik servisine girebilirsiniz.

Okulunuzun öğrenciyken size sağladığı imkanlar çok önemlidir.Örneğin Bahçeşehir Üniversite'nin Coop sistemi sayesinde bölümünüzle ilgili staj yapabilirsiniz ve öğrenciyken çalışmaya başlayabilirsiniz.