Sonuçlar 2. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.
Evet. Fakat bu memnuniyet, hangi üniversitede eğitim aldığınızla ilgili. Uludağ, Dokuz Eylül, Sakarya, Kadirhas ve Yeditepe gibi üniversitelerde eğitim alırsanız pişman olmayacağınızı söyleyebilirim.
YBS'nin çok geniş bir çalışma alanı var. Bu da uzmanlaşmak istenilen çalışma alanı için seçenek sayısının fazla olduğunu gösteriyor. Tabii seçenek sayısının fazla olmasının bir dez avantaji var oda kafa karışıklığına sebep olması. Ama bu kafa karışıklığını gidermek için kendini tanıyıp ve ne yapmak istediğini bildiginde sorun çözülmüş oluyor.
YBS farklı disiplinlerin bir arada olmasıyla ortaya çıkan bir bölümdür. YBS 21.yy içinde örgüt içinde, hem işletme alanını hemde bilgisayar-bilişim alanını kullanan ve sorunların çözümü için gerek takım ile gerekse de bireysel bir şekilde çalışma yapan bir disiplindir. Ve böyle bir bölümü okuduğum için memnunum.
Başka bir üniversite farklı bir eğitim alabilirdim lakin Uludağ Üniversitesi'nde olduğu gibi aile ortamını, bir şeyler öğrenmek istediğimde bana ellerinden gelen her türlü desteği sağlamaya çalışan hocalarımın olabileceğininden emin olamazdım. Bu nedenlerle başka bir üniversitede YBS okumayı düşünmezdim.
Sosyal anlamda çok zorluk çekeceğimi düşünerek gittiğim fakülte bana ufacık imkanlarla büyük işler yapılabileceğini, ekibin ne demek olduğunu öğretti. Hocaların abi/abla gibi yaklaşımı da cabası. Kısacası başka bir yerde okumak istemezdim.
Ben kendi adıma cevap vereceğim sıfır bilgisayar bilgisiyle tercih ettim bu bölümü,yapabildiğim tek şey youtubeden müzik dinlemekti.Ama bu bölümü seçmeme engel değildi.Zaten bölümde aktif olduğunuz zaman ister istemez birçok bilgi ediniyorsunuz.
Bende bilgisayarlarla ilgili bir insanim ancak kodlama bilgim yok yazılım dili bilgim yok. Bakalim neler yapacağız zamanla göreceğiz
Yönetim Bilişim Sistemlerinde alınan dersler üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterebilmektedir. Fakat genel olarak Yönetim Bilişim Sistemlerinde bilgisayar ve işletme ağırlıklı dersler okutulmaktadır. Bilgisayar ağırlıklı dersler olarak Temel Bilgi Teknolojilerinden başlayarak ileri Excel, işletim sistemleri, algoritma ve programcılık, web tasarım, mobil uygulama geliştirme ve hatta oyun programlama dersleri okutulmaktadır. Bunlarında yanında 4. sınıfta yapay zeka ve zeki sistemler, karar destek sistemleri gibi dersler okutulmaktadır. İşletme dersleri de en az işletme bölümündeki kadar yönetim bilişim sistemleri ders programlarında yer almaktadır. Hukuğa giriş ve bilişim hukuğu gibi dersler ile de biraz da olsa hukuk dersleri okutulmaktadır. Yani Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde okuyacak bir öğrenci bilgisayar mühendisliği, işletme, kamu yönetimi gibi bölümlerden farklı farklı dersleri görmektedir. Bölümün gelecekte önü açıktır çünkü çağımızın en önemli alanlarından olan bilişimi sosyal bilimlerin diğer alanları ile birleştirmektedir. Daha ayrıntılı bilgi için Kafkas Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünün ders içeriklerini inceleyebilirsiniz.
YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ, yazılım ve işletme olarak iki başlık altında dersler almaktadır . Alınması gereken zorunlu dersleri , temel dersleri ve seçmeli dersleri bulunmaktadır. Dersleri kısaca İktisat , Muhasebe , Programlamaya giriş, Pazarlama Araştırmaları, Girişimcilik, Yöneylem'dir devamı ayrıntılı bir şekilde
elacann.blogspot.com/2022/12/yonetim-bilisim-sistemleri-management.html
adresimde mevcutttur .