Anlatsın
Giriş

Sonuçlar 38. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

  • Data management on myHR regarding all employee data,
  • Reporting on HR administration processes such as annual leave, employee list,
  • Executing legal requirements on HR administrative (Employee SGK entrance, termination, etc)
  • Medical and life insurance transactions
  • Providing data for monthly payroll ( Transportation aid, overtime, vacation days, etc)
  • Vacation day and overtime approval and tracking
  • Act as a main contact for the customer groups, regarding administrative operations
  • Provide support for audits regarding administrative needs
  • Act as a lean agent for HR processes
  • Providing data for both plants and full company related reports
  • Be responsible for analyzes and provide guidance to people strategy for customer groups
  • Be responsible for HC planning & tracking for customer groups
  • Accountable for delivery of all relevant activities to an agreed Service Level Agreements
  • Play a day to day role supporting Local HR processes
  • Support Managers and Employees to find Self Service solutions wherever possible.
  • As appropriate participate in ad-hoc projects
  • May play a role in supporting the execution of Core Processes such as OHS survey completion, data validation etc. 
  • Administer local agreements/policies – providing clear interpretation to employees/managers where appropriate
  • Şirketlerde yaşanan sorunlardan biri, çalışan şikayetlerinin nasıl ele alınacağının bilinmemesidir. Bazen çalışanların, yöneticilerinin eleştirilerini yanlış algılamasıyla, yorumlamasıyla karşılaşılsa da çözümü kolay küçük konuları abartarak sorun ettiği görülse de durumun ciddiyetine bağlı olarak çalışanların bir şikâyet hâlinde neler yapılacağını bilmesi gerekir. Çalışanlar için zor durumlardan biri, şikâyetin kime yapılacağının bilinmemesi, hiyerarşinin gözetilmesi ya da şikâyetin görmezden gelinmesidir. Şikayetlerin genel olarak insan kaynakları departmanına yapıldığını varsayarak şikâyeti dinleyen kişilerin çalışan şikayetlerini nasıl ele alacağını, şikayetleri araştırmanın temelini nasıl oluşturacaklarını paylaşmak isterim. 


    Kim, ne, ne zaman, nerede, neden ve nasıl soruları sorulmalıdır 


    Bir çalışan şikâyetini ele alırken mümkün olduğunca fazla ayrıntı almak için aşağıdaki soruların sorulduğundan emin olunmalıdır. 


    Kim? Bu olay kiminle ilgili? Kim/kimler dahil oldu? Bu olayı başka kim bilebilir? 


    Ne? Ne oldu? Olay anında ne yapıyordunuz? Olaya ne sebep oldu? Bu olayı nasıl kanıtlayabilirsiniz? 


    Ne zaman? Olay ne zaman oldu? 


    Nerede? Bu olay nerede meydana geldi? Olay anında tam olarak neredeydiniz?


    Neden? Neden oldu? Olayın neden kaynaklandığını düşünüyorsunuz? 


    Nasıl? Bu olaydan sonra nasıl hissediyorsunuz? Bu olay başkalarını nasıl etkiledi? Size nasıl yardım edebilirim?


    Çalışan şikâyeti almak sürecin başlangıcıdır. Şikâyete nasıl tepki verileceğini belirlediği için en kritik olanıdır. Çalışan şikâyetini ele alırken aşağıdaki yollar izlenmelidir. 


    Şikâyet tamamen dinlenmelidir


    Her şikâyet baştan sona dinlenmelidir. Anlamsız bir şikâyet bile baştan sona dinlenmelidir. Çünkü çalışanların amacı, bazen şikâyet etmek değil konuşarak rahatlamaktır. Örneğin; çok çalıştıklarını ve yorulduklarını dile getirerek seslerini duyurduklarını hissetmek isterler. Şikâyeti dinleyen kişilerin en önemli işi, işletmeye yardım etmek olduğundan çözüm odaklı davranmaları, çok sert olmamaları önemlidir. 


    Birçok soru sorulmalıdır


    Görüşme sırasında olayla ilgili birçok soru sorulmalıdır. "Kim, ne, ne zaman, nerede, neden ve nasıl" soruları verilen bilgilerin doğru anlaşıldığından emin olmayı sağlar. Ayrıca sorular, bilgilerin doğru olmasını ve tutarsız ayrıntıları ayıklamaya yarar.


    İlgili belgeler istenmelidir 


    Şikayetle ilgili belgeler, dosyalar, bilgisayar bilgileri vb. olaya ilişkin herhangi bir kanıt, şikâyeti ele alırken yardımcı olur, bütün deliller şikâyet sahibinden istenmelidir. 


    Oturarak değil dolaşarak yönetmek önemlidir


    Yönetim ekibini, çalışanları, yöneticileri iyi tanıyan bir İK profesyoneli kimin neye eğilimi olduğunu bilir. Örneğin; Esra Hanım bağırmaya meyillidir. Personeline bağırmış olabilir. Bir çalışan yöneticisini şikâyet ettiğinde bunun ne anlama geldiğini, gerçekte neler olup bittiğini anlamak gerekir. Sorunu anlayabilmek için kişileri tanımalı, kişi verilerinden yararlanmalıdır. Gerçekte ne olduğunu anlamak için oturarak değil dolaşarak yönetmek anlayışı benimsenmelidir. 


    Yazılı bir şey istenmelidir


    Bu şikâyet sürecinin çok kritik bir parçasıdır. Görüşmeden sonra kişinin şikâyetini özetleyen bir e-posta, not vb. bir şey göndermesi istenmelidir. Şikâyet nedeniyle bir şey ortaya çıkması hâlinde söylenenlere dair kanıt olarak yazılı bir belgeye sahip olunmasını sağlar. 


    Çalışana şikâyeti kendisine saklaması söylenmelidir


    Çalışanlar bir şikâyet söz konusu olduğunda, bunu kendilerine saklamalı, dedikodu ile yaymamaları konusunda uyarılmalıdır.


    Açık kapı uygulamasına geçilmelidir 


    Kapının açık tutulması etkili yollardan biridir. İK çalışanları elbette terapist ya da ebeveyn değildir ancak çalışanları sürekli geri çevirmek, çalışanlardan alınacak kritik bilgilere erişilmesinin önüne geçer. 


    Şikâyetleri ele alırken zaman kaybedilmemelidir


    Çalışan şikayetlerini ele alırken zaman esastır. Şikâyet ne kadar uzun sürede ele alınırsa, insanların ayrıntıları unutması o kadar kolay olur, başka bir şikâyetin başka bir şikayetle sonuçlanması vb.


    Şikâyeti yapan kişiye tavsiyelerde bulunulmalıdır 


    Şikâyet konusunda inceleme yapılacağı şikâyet sahibine bildirilmelidir. Çalışana bilgi için teşekkür edilmeli ve konunun inceleneceği belirtilmelidir. 


    Bir çalışan şikâyeti ele alındıktan sonra makul bir süre içinde sorun çözülmeli ve sorunun çözüldüğüne dair şikâyette bulunan kişiye bilgi verilmelidir. Şayet sonuç bir politika değişikliğinin uygulanmasını gerektiriyorsa yapılmalıdır. Şikâyet asılsız ise, şikâyeti yapan kişiye tavsiyede bulunmalıdır. Bu, çalışanın benzer durumlar ortaya çıktığında gelecekte ne yapacağını bilmesini sağlayacaktır. Şikayetle ilgili bilgiler bir yerde tutulmalıdır. Gelecekte başka bir durumun ortaya çıkması durumunda o bilgilere başvurulmalıdır. Aynı şikâyetin farklı bir boyutu ortaya çıktığında ya da başka bir şikayette bulunan aynı kişiye denk gelindiğinde ele alınması gereken başka bir sorun görülebilir. İK'nın işi, bilimden çok bir sanattır. Her şikâyette belki herkesi memnun eden mükemmel bir sonuca ulaşılmayacaktır ancak insanın hata yapabilen, davranışsal olarak kusursuz hareket edemeyen özellikleri hep hatırlanacaktır. Aslında bunu bilerek çalışanları dinlemek ve onları tanımak için zaman ayırmak dahi şikâyet sürecinin en önemli anahtarıdır.

    Canan Duman
    Canan Duman
    Eğitmen, Yazar, İş Stratejisti, Canan Duman Academy

    Do you have a passion for developing people to improve their contributions to the organization? If so, then a role in our Human Resources (HR) organization is for you!


    Meaningful work from Day One: As an Associate Manager with us in HR, you'll have the responsibility to lead organizations through assessment, design, transition, work process improvements or working directly with a function.


    This is not your typical HR work – you will have truly meaningful projects to work on. All our HR roles provide the chance to define your skills, apply them in a professional setting, and have a direct impact on business results.


    What we offer:


    • Responsibilities as of Day 1 – you will feel the ownership of your work from the beginning, and you will be given specific projects and responsibilities
    • Continuous coaching – you will work with passionate people and receive both formal training as well as day-to-day mentoring from your manager
    • Dynamic and respectful work environment – employees are at the core, we value every individual and support initiatives, promoting agility and work/life balance

    The Unilever Leadership Internship Programme is three-month-long summer internship programme for students to help them acquire work experience and kick-start their careers.


    In this immersive summer programme you’ll get hands-on experience by working in one of the world’s leading consumer goods companies, work on real business projects and receive world-class training, development and mentoring. Shine in ULIP, and you could get fast-tracked to the UFLP Discovery Centre.


    At Unilever Human Resources, we believe that our innovative and people-centric approach is the key to creating an outstanding business and bringing our employees’ purposes to life through the work they do. Our strong employer brand attracts the right people into the business and ensures that we have great leaders that are either ready today or being developed for tomorrow. In HR, you’ll gain insight into how we align our roles, structures and processes with our purpose-driven goals. Above all, you’ll help create the challenging and supportive environment that is crucial for the growth of our employees, and make sure that we sustain a high performance culture that both engages and stretches our people to get more out of life.