Anlatsın
Giriş

Sonuçlar 18. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

  1. Birleşmiş milletler, IESC gibi gönüllülük esaslı organizasyonlara katılabilirsiniz. Bunların bazıları üzerine de para verir ama temelde, sizi yardıma muhtaç ülkelere götürürler ve orada bulunan ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak esastır. Bunu gezmek olarak değil, bambaşka kültürleri tanımak olarak algıla.
  2. Bu devirde ingilizce bilmek mühim. Ama öyle idare eder bir ingilizce değil. Biraz hakim olmak gerek. Sonuçta iş yapıyor olacaksın. O yüzden ingilizce bilmiyorsan veya herhangi bir dili iyi derece de bilmiyorsan, önce öğrenmeye çalış. Dünyanın kapılarını ardına kadar açacak olan anahtar, öğreneceğin yeni bir dil olacaktır. İnan bana, bunu sadece yurtdışında iş bulmak için değil, dünyayı bambaşka dillerden dinleyip, öğrenmek için gayret göstermelisin.

Ada Gökçe
Ada Gökçe
İnsan Kaynakları Görevlisi, Osnabruck
Fırat Miroğlu
Fırat Miroğlu
Master Data Yöneticisi, METRO Türkiye

Endüstri mühendisliği pek çok farklı alanda ve departmanda çalışma imkanı sağladığı için, öğrencilerin üniversite hayatları devam ederken ilgi alanlarını keşfetmeleri kendileri için en faydalı olacak şeydir. Bir endüstri mühendisliği öğrencisi olarak, farklı bölümlerden ve hatta farklı fakültelerden dersler alarak kendinize en büyük katkıyı verebileceğinize inanıyorum. Satış, pazarlama gibi bir alanda çalışmak istiyorsanız, iktisadi ve idari bilimler fakültesinden alacağınız dersler sizlere fayda sağlayacaktır. Bilişim ve teknoloji alanında çalışmak istiyorsanız, bilgisayar mühendisliği bölümünden dersler almanız, zaten halihazırda müfredatta yer alan programlama derslerinizde edindiğiniz bilgilerin üzerine koymak için ideal olacaktır. 


Kısaca özetlemek gerekirse öncelikle neye ilgi duyduğunuzu keşfedip, çalışmak istediğiniz sektörler ve alanlarla direkt olarak alakalı bölüm derslerini almanız yararınıza olacaktır.

Öncelikle bence her bölüm kendi başlığı altında incelenmeli. Aynı fakülte içerisindeki farklı bölümler için bile işlerin değiştiği oluyor. 


Ben kendi bölümüm adına konuşacak olursam eğer:


Okuldaki ikinci senem bitiyor olmasına rağmen şu anda Görsel iletişim Tasarımı bölümünde henüz ikinci dönemim içerisindeyim ve daha çoğu hocadan ders almadım bunu öncelikle bir belirteyim.


Hocalardan yola çıkarsak kimi hocadan memnun kalırsın kimisinden kalmazsın; çünkü herkesin bir konuyu anlayış ve kavrayış yöntemi farklıdır. Önemli olan senin hocanın vermeye çalıştığı şeyi almaya ve algılamaya çalışıp çalışmadığındır.


Genelde hocalarımız bunun için çabalıyorlar zaten. Eğer sizde ufacık da olsa bu konuda çaba gösterirseniz eğitimden pek çok açıdan yararlanabilirsiniz. Ben şimdilik memnunum. İleride zaman ne gösterir bilinmez. 


Ayrıca kredisiz yabancı dil alma şansınız var. Örneğin ben şu anda Kredisiz bir şekilde yani ortalamamı, notlarımı etkilemeyecek şekilde Çince alıyorum. 


Ben genel olarak memnun olduğumu söyleyebilirim. Tabii bu durumda esas nokta sizin bu okula beklentiniz ne olarak geldiğiniz ve neyle karşılaştığınıza göre de değişebilir. 


Bu noktada yapılması gereken en önemli şey ne beklediğini belirlemek ve bunu burada ya da başka bir yerde fark etmeksizin  bulup bulamayacağından emin olmak için araştırmaktır. Buradaki eğitimden ne beklediğinizi ben bilemem ama siz bilebilirsiniz ve buna göre karar verebilirsiniz. 

Funda Şeniz Bayraktar
Funda Şeniz Bayraktar
Yorulma ve Hasara Tolerans Başmühendisi, TUSAŞ

Alanında Türkiye ve dünya çapında öncü, savunma sanayimizin dışa bağımlılığını azaltma konusunda büyük katkıları olan, ve kendi ihtiyaçlarımız dışında yurtdışı müşterilerin ihtiyaçlarını da karşılayacak çapta bir şirket olan TUSAŞ’ta çalışmak gerçekten büyük bir onurdur. Yaptıkları işleri fark yaratmak isteyenlere TUSAŞ’a iş başvurusunda bulunmalarını kesinlikle tavsiye ederim.


Sibel Toprak
Sibel Toprak
Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi Uzmanı, TUSAŞ